Hallo, ik ben Iris

In 2018 heb ik mijn hondentrim-diploma behaald, in Barneveld. Ik heb op deze opleiding veel kennis opgedaan over de verschillende vachtsoorten en de hond in het algemeen. Tijdens mijn stage heb ik alle praktische kneepjes van het vak geleerd.

Sindsdien heb ik bij verschillende trimsalons gewerkt. Elke trimmer en iedere trimsalon werkt op zijn eigen manier en overal heb ik weer iets nieuws geleerd. Al die verschillende werkwijze kan ik nu combineren en daardoor iedere hond de best passende behandeling geven. Sinds afgelopen maart heb ik mijn droom waar kunnen maken en ben ik mijn eigen trimsalon gestart.

Honden gedrag

Naast mijn passie voor trimmen ben ik ook erg geïnteresseerd in het gedrag van honden. Daarom ben ik begonnen aan de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut aan het Areas Trainingscentrum in Barneveld. Het uitgangspunt van de opleiding is om op een positieve en vriendelijke manier met honden om te gaan. Ik heb geleerd om vanuit het perspectief van uw hond te kijken en de hond op die mannier het best te kunnen begeleiden. Met kleine aanpassingen kan ik de trimbeurt van uw hond zo aangenaam mogelijk maken. Mijn werk is tenslotte het allerleukst als ik met honden werk die het bij mij fijn vinden.

Naast het trimmen van uw hond ben ik nog bezig om de laatste modules van de opleiding tot gedragstherapeut af te ronden. Na het afronden van deze opleiding kan ik het gedrag van uw hond nog beter begrijp en begeleiden.

“Mijn dag is geslaagd als ik een hond een positieve ervaring heb gegeven en deze tevreden én met een mooi geknipte coupe naar huis gaat.”

En, dit is Lexi

Mijn lieve, ondeugende, energieke, abrikooskleurige dwergpoedel. Ze is in september 2018 geboren en na 8 weken bij mij in huis gekomen en wat ben ik daar blij mee. Ze is gek op spelletjes en met geduld en enthousiasme kun je haar van alles leren. Ze vindt het heerlijk om in het bos te rennen. In de trimsalon zal ze je met enthousiast geblaf begroeten.

Mijn opleidingen & cursussen

 

Naam cursus
Datum behaald
naam opleider
Honden trimmen 2018/01 Areas trainingscentrum
Ethologie hond, module A 2018/09 Areas trainingscentrum
Kynologisch instructeur, module B1 2019/01 Areas trainingscentrum
Begeleiding probleemgedrag, module C 2019/09 Areas trainingscentrum
Gedragsleer, module 3 2020/10 Martin Gaus Academi
Kynologische masseur, eigen gebruik 2022/02 Kynomassage