Puppy wenbeurt

Gefeliciteerd met uw puppy. U bent natuurlijk druk bezig met de socialisatie van uw nieuwe maatje. Aangezien uw hond de rest van zijn leven naar de trimsalon zal gaan kunt u de socialisatie met de trimsalon natuurlijk niet overslaan! Met het wennen aan de trimsalon kun je al vroeg beginnen. Het is fijn als de eerste paar ervaringen met de trimsalon positief zijn. Ik help u daar graag bij. Ik deel de socialisatie graag op in een aantal keer om het niet te overweldigend te laten worden voor uw pup. Met kleine stapjes kom je heel ver. 

Kennismaking

Tijdens de eerste kennismaking heeft uw pup tijd om alles zelf te onderzoeken. Met een paar lekkere brokjes laat ik hem vervolgens ook het bad en de trimtafel ontdekken. U mag hierbij blijven en u kunt al uw vragen stellen over de vachtverzorging. Waar dat nodig is, zal ik alvast wat plukjes weg knippen. De hond kan de omgeving leren kennen en eraan wennen dat een vreemde aan hem zit.

Deze behandeling word gedaan tussen de 8 weken en 3 maanden, of op latere leeftijd in overleg.  

Wenbeurtje

Als de hond ouder dan 3 maanden is zal ik uw hond wassen en föhnen. Een grote stap, want het water uit de douchkop en het geluid van de föhn en de harde wind straal zijn (meestal) nieuwe ervaringen voor uw pup. Daarna zal ik de nageltjes knippen en de voetjes mooi rond knippen zodat uw hond niet meer op zijn eigen haar loopt. Ik knip het haar voor de oogjes weg, zodat u de trouwe oogjes van uw hond weer kunt zien.

De volgende keer kan uw hond voor zijn eerste echte trimbeurt komen.

Eerste keer knippen

Soms is een eerste wenbeurtje er niet van gekomen en is het haar van uw pup inmiddels zo lang geworden dat u er gek van wordt. Het haar moet ingekort worden. Echter, de eerste keer de hond wassen, föhnen én knippen, duurt lang en kan erg overweldigend zijn. Daarom is er een optie waarbij u als eigenaar de hond gewassen en droog naar de trimsalon brengt. Ik zal de hond dan op de gewenste lengte knippen of scheren. De volgende keer kan de hond wel de gehele behandeling in 1 keer doen.

Het mooiste resultaat wordt behaald als de hond net gewassen is. Een dag van te voren of dezelfde dag wassen is prima, zolang de hond maar goed droog gebracht wordt.

 

“Omdat je niet snel genoeg met de socialisatie van de hond kunt beginnen is uw pup al vanaf 8 weken welkom.