Wassen en drogen

Bij elke trimbeurt is het wassen en drogen van uw hond inbegrepen, maar soms wil je gewoon een schone hond tussen de trimbeurten in. Dat kan uiteraard ook!

Ik zet uw hond lekker in bad en was hem met honden shampoo. De shampoo en het wel of niet gebruiken van conditoner is afhankelijk van wat de vacht van uw hond nodig heeft. Als de hond goed is ingesopt, spoel ik hem goed uit en droog ik hem af. Daarna föhn ik hem droog of zet ik hem in de droogcabine.

Ik gebruik altijd de beste technieken en matrialen die fijn en diervriendelijk zijn voor uw hond. Daarom werk ik tegenwoordig met een droogcabine.

De droogcabine is, zoals de naam al doet vermoeden, een ruimte waarin de hond gedroogd wordt doormiddel van warme windtoevoer. De droogcabine heeft 26 luchtopeningen aan de achter- en zijkanten waar vers gefilterde lucht uitkomt. De droogcabine is een stuk stiller dan de veelgebruikte waterblazer wat voor meer rust bij de honden zorgt. Daarnaast komt er niet meer een sterke windvlaag van één kant, maar is de windtoevoer rustiger en meer gespreid, wat door veel honden als prettiger ervaren wordt.

Op het display is de luchttoevoer, warmte en droogtijd makkelijk te regelen. De tempratuur wordt constant gemeten en er is een oververhittingsbeveiliging.

De droogcabine is voorzien van een reinigingsfunctie die, door middel van uv-licht, ziektekiemen elimineert zodat infecties vermeden worden. Ook de lucht wordt contstant gefilterd.

Kortom uw hond wordt in de droogcabine op een schone, stille en efficiënte mannier gedroogd in een warme omgeving met zachte verlichting.

Na het wassen en droogen zal ik nog even de puntjes op de i zetten. Ik zal uw hond doorborstelen, de voetjes en nagels knippen en het haar voor de ogen weghalen. U krijgt weer een klitvrije en schone hond mee naar huis.